mentalt sovande i alla vrår

Mamma vill kalla mig alkoholist ibland. Men jag tror jag har blivit tröttoholist. På riktigt så känner jag att jag mste tagga ner..
Var ute i söndags, blev en spontankväll i tisdags.. och igår kom jag återigen hem halv fyra... men om man inte hinner träffa alla man vill träffa om dagarna på grund av att man jobbar, så måste man väl stanna uppe sent?
Men ska försöka sova mer nu. Det har jag lovat mig själv.

/men jag har inte glömt er

Caroline af Ugglas

Var på konsert igår. Men inte vilken konsert som helst. Det var "Kör för alla" som visade upp sina sångröster och dansmoves i en alldeles särskild glättig ton. Med en flaxande af Ugglas som dirigent.  Totalt 600 på scen, däribland min mor :)!
Sjukt glad blev man, vissa levde ju ut sin sång och dans som om de aldrig hade rört på höfterna förut och bara ville knuffa till alla o falla som dominobrickor. Det låter negativt men det var väldigt positivt eftersom man blev glad att se att de tyckte om att stå där och leverera sångtexterna.  Bland annat Snälla Snälla Snälla Snälla.. :D
Mellan varje sångnummer läste af Ugglas upp fakta om stadsmissionen och vad de gör för arbete. Och tillsammans hade de fått in sexhundratusen kronor av publiken som lyssnade,  oavkortat till stadsmissionen. Kul att de gör nåt för välgörenhet!! Helt suveränt!
Roligaste var nog ändå innan konserten där alla nervösa körare (trots att de var 600 pers och antagligen inte skulle märkas om en sjöng fel), vinkade frenetiskt till alla sina familjemedlemmar.
Alla har fortfarande barnet inom sig. :D
O Caroline af Ugglas var inte sämre med sina rosa kläder med rött bälte och svartvita högklackade skor, o sen sina stampande fötter och slående armar....

/Barnslighet är det bästa som finns.

Sandvärld

Detta är novellen. Romanen är under arbete. :D


Sandvärld

KEN HAR HUVUDET nedstoppat i sanden. Som om han vill gömma sig, som om han inte vill vara med. Vill bara glömma allting; precis som Tilda och Didrick vill.

Tilda tänker inte ens på att hon har glömt sin prins i sandlådan. Hon vill inte göra allting för honom längre, hon har det i alla fall inte i tankarna, tiderna är förändrade. Sent på kvällen kommer hon att upptäcka att han inte längre är där i högen bland de andra barbiedockorna, men kommer aldrig i sitt liv vilja gå tillbaka till sandlådan.

Tankarna i hennes huvud slår undan det som är verkligheten och hon vet inte längre vad hon ska tro på. Något hände där ute. Det var något som hon inte alls tyckte om, något som hon fick dåligt samvete av. Men vad det var hade hon svaga minnen av…

Han är helt bar; Badbrallorna som Tilda tagit av ligger bredvid dockan, halvt dold av sandkorn. Lika naken som sanningen ligger han där och väntar på bättre tider. Eller på att någon annan, med drömmarna i behåll, hittar honom och vill använda honom som bästa kompis i brist på annat.

En liten bit bort ligger något runt, något litet och klotformat i glas med en häftig färg i mitten. Formad som ett kattöga.
Spelkulan som betydde mycket för Didrick för det var hans första. Det som var hans turkula, den han skulle använda sig av för att bli rik och världsberömd… Den finns inte längre i hans värld och kommer inte att komma tillbaka heller, för redan en vecka senare kommer något nytt vara inne. Något annat åtråvärt och minst lika spännande, om inte mer.

Nu är den inte värd ens en ynka femöring. Och Didrick fortsätter leva som om ingenting har hänt, som om sandlådan inte existerar för honom. Det var en dröm, de tre barnen möttes i en gemensam dröm och det slutade oväntat.
Men i drömmar kan vad som helst hända.

Prinsessor kan förlora sina prinsar. Folk kan försvinna och sedan plötsligt dyka upp. Och folk kan dö. Men sedan vara levande i vaket tillstånd… Om Didrick bara håller ögonen öppna så vet han att han en dag kommer se Kairo springa runt och leka med några andra barn. Och ha roligt. Så som de en gång hade i sandlådan på Sigfridsborgsskolans gård.
Han vet det, och när han vet det så är det så.

Hinken ligger slängd utanför kanten till sandlådan och väntar antagligen på att få bli fylld med sand. Den vet inte att den antagligen aldrig kommer få bli fylld igen. Att den bara kommer glömmas bort.

Från användning till helt värdelös. Värdet försvinner med ägaren. Och likaså alla drömmar, alla tankar och allting som fanns inom Kairo. Allt bara försvinner.

Tynar bort.

Spårlöst borta som om allt sugs ner i ett svart hål.

Hans pappa är ingen idol längre för det behövs ett fan, och det enda fanet försvann just ner under jorden. Kairo kan inte ha honom som idol längre, och heller kommer han inte kunna påbörja någon bok om hans eget liv där han kommer att skriva om söta tjejer i vita klänningar som hjälper honom. Aldrig kommer han att gå till baren där alla de andra roar sig, han kommer bara att ligga. Vara helt stilla och med slutna ögon.

För evigt.

I hinken ligger tennsoldaterna som golfbollar, som om de fastnat i en bunker. De ligger stilla och hjälplösa som om de just har förlorat ett krig. Kanske har de lärt sig något, kanske har de förstått att krig bara är spännande när man pratar om det. Inte visste de från början att de skulle bli utelämnade, kvarlämnade helt och totalt ensamma bara för att dö. Kanske de tänker att de i alla fall dog med hedern i behåll, att de föll när de kämpade. Frågan är väl egentligen om det är någon heder i att döda och förstöra andra människors liv.

Eller så är frågan om tennsoldater känner någonting alls över huvud taget.


SANDLÅDAN LIGGER PLATT igen, som om någon plattat till den med en spade. Med mjuka rörelser. Vinden har dolt alla spår. Och regnet har tvättat bort gravstenens innehåll. Döljer det som visar vart sanningen ligger, vart det förflutna har gömt sig. Precis som sandstormen i Saharas öknen så har den sköljt över allt och alla i området. Gömt allt som kan gömmas. Som inte vill visas.

Helgen är plötsligt över och på måndagen börjar skolan igen för alla elever i Sigfridsborgsskolan. De strömmar in i klungor på skolgården, stampar över asfaltvägen, och tar genvägen över sandlådan. Utan att veta det trampar ett trettiotal elever på en grav under sandhögarna. Trampar på den lilla mörkhyade pojken. Precis så som de ska göra som vuxna.

Han ska diskrimineras. Bli avvisad från barer, bli anklagad för snatteri bara för att. Ingen förklaring, bara för att det är så det är. Det är så samhället och människorna i den fungerar. Några står längst upp på stegen, några står längre ner och bråkar om de högre platserna. Ett par stycken ligger på marken och har de andras fötter på sig. Blir trampade på. Precis som Kairo blir. Utan att någon vet det. Men det är ju så det är. Som en osynlig regel händer det, medvetet eller omedvetet, ingen bryr sig. Så har det varit och så ska det alltid vara. Varför ändra på nåt när vi har det så bra?

Problemet är att vi glömmer fråga de som blir trampade på vad de tycker om saken. De kommer ju ändå bara säga emot, varför lyssna på dem? Inte värt.

Livet fortsätter utan honom. Ungarna skrattar och leker ändå. Spelar kula, hoppar hopprep, byter pokémonkort med varandra. Allt är som det har varit förut. Pogs byts till gogos och gogos till jojos. Inget mer med det, det bara händer, fortsätter. Ingenting är förändrat, fast allting är det. Och allting är förändrat fast fortfarande exakt på pricken likadant. Barnen trampar på sanden och trampar på Kairo. Dammen byggs ut, lekarna fortsätter. 

Pojken hittas en månad senare av en sjuåring som vill gräva sig ända ned till Kina.



/många kommentarer! (tack)

Livet har börjat.

2009 började väl lite segt egentligen, inte mkt som hände de tre första månaderna. MEN gissa om jag blev glad den första april. Och nej, inte för att någon skickade mig ett finurligt apriskämt. För det gjorde ingen. Förutom Caroline kusin med sitt
"Jag saknar dig, april april.."
Nej jag fick ett brev inkastat genom brevinkastet. Eller det var en uthämtningsblankett för ett stort brev från västertorps posthantering, en videobutik. Det var från McDonalds.
Nej jag ska inte byta jobb. Och nej jag hade inte vunnit en årsförbrukning cheeseburgare.
Vi bakcar tillbaka till en grå dag i oktober då mamma hittat en tävling i metrotidningen. det var en skrivtävling anrdnad av Vulkan.se och mcdonalds. Det gick ut på att skriva vad man ville om mångfald. Elva skulle vinna, hundratals bodrag kom in, och tydligen vad JAG en av de elva vinnarna. :D
April april tänkte jag men tänkte ocks åatt det skulle ju vara jävligt taskigt. Jag och de andra tiovinnarna blev publicerade i en antologi. Och det kändes ju bara jävligt bra att stå där i. Se sitt namn och sin text publicerad. kolon de, kolon de, kolon de...

Jag hade faktiskt satt mål att innan jag fyller 20 skulle jag vara publicerad. Men det var väl inte jätteallvaligt egentligen , bara ett mål att sträva efter. Och så blev det!! kolon de igen.
Nästa mål är att publicera en hel roman. Vare sig ett publiceringsförlag gör det, eller om jag gör det själv.
Ska lägga upp texten så ni får ta del av den. Och kommentera MER än gärna. Helst sånt som kan göras bättre, eller nåt ni inte fattar med texten!

/inspirationen flödar..

It´s funny because it´s true

FN skickade ut en enkät över hela världen med uppgiften:
"Ge oss din ärliga åsikt om hur en lösning på bristen på mat i övriga världen ska se ut"

Det hela misslyckades.

Varför?

*i Afrika visste man inte vad "mat" var

*i Östeuropa visste ingen vad "ärlig" betydde

*i Västeuropa visste ingen vad "brist" innebar

*i Kina kände ingen till begreppet "åsikt"

*i Mellanöstern visste ingen vad ordet "lösning" stod för

*i USA hade de inte hört talas om "övriga världen"

/på vita tavlan i kemisalen

RSS 2.0