harkel harkel spott

Ojojojojoj vad jag spottar ur mig inlägg, lite här och lite där.
Kan väl vara så att jag har lite dåligt samvete för att det blivit så lite inlägg den senaste månaden när det faktiskt var två eller tre stycken om dagen (!) vid denna bloggs begynnelse. Fantastiskt.
Men nu ska jag försöka keepa up the good work, som man säger om man blandar svenska och engelska i samma mening. Typ fjortiska.

/förlåt för att jag inte gjort er så glada på sistone. Men allting går under samma regler: "det blir aldrig som man tänkt sig" men "allting ordnar sig i slutändan"

W.S.

"Allt går att förutsäga, utom framtiden."

/ i en redbull/vodka på söder.

tjoho

Haha, ordet bananaccessoar lär inte många ha använt förut.

/KARATE! (jag blev glad när jag läste det, you make my day sometimes :) )

Bananaccessoar

I helgen skulle Maddis och Markku ut. Samtidigt hade vi fått in "bananhållare", såna där som man ska ha bananer i så att de inte blir onödigt mosade. Ni vet en sån där produkt som man helt enkelt måste ha om man redan har allting annat.
Jag ville att Maddis skulle använda den som en accessoar under armen när hon var ute och klubbade, men jag tror aldrig hon hade det, det var ju riktigt synd. Det var ju faktiskt hennes idé om att ha det som en accessoar, (vilket jag fann riktigt innoativt och roande).  En annan tyckte ju att det var praktiskt för tjejerna att både ha den som en liten väska, men som samtidigt var en dildo när man ville. Han e muslim.
Röd eller grön eller gul kunde man välja mellan. Jag ville inte ha nån.

/banankontakt

avskuren fingertoppskänsla

Den yttersta toppen av mitt pekfinger på högra handen kanske jag ser just nu för sista gången. Skar mig rejält på jobbet. Lagom ont gjorde det. Och blodet forsade medan jag sölade ner plåster efter plåster och fyllde papperskorgen med nedblodat papper på arbetstoaletten. Samtidigt ropar sussi att colapallen måste ut i buteken och att om fem minuter skulle jag ut och sitta i kassan.
"Jag kommer", ropade jag medan blodet fortfarnade inte hade koagulerat ett enda dugg.
Men sussi tyckte synd om mig sen så jag fick kycklingen som var kvar, det var ju tröstande.
Nu kan jag pilla på den lösa delen på pekfingret, man får ju ha så roligt som möjligt när man har chansen, jag menar innan biten trillar av och aldrig mer kommer existera. Trevligt.

/januari

nöt

Jag är frisk som en nötkärna fick jag veta i tisdags.

/Härligt

diviga kändisar

Var på lunch i tisdags med Annelie! =) go jänta det där, och bra på att spota kändisar^^

såg nämligen Johan Palm och "den där mörkhåriga som också var med i idol" i kungshallen. Det var lite kul att se och snacka om dem, och en del tummar knutna för att en tjej skulle skrika, men det kom aldrig ;(
Hur som helst var de jävligt diviga, de lämnade bara brickorna där när de gick! Vafan, i sthlm plockar man undan efter sig.
"din mamma jobbar inte här"**, skulle man kunna uttrycka det.
Fast samtidigt; vad kan man förvänta sig av en 16-åring??

/**En mening som dock inte kan användas på mitt jobb ;P

bonusdragning

En man drar sitt icakort samtidigt som jag blippar hans varor..
"Gick kortet in?"
Jag kollar på skärmen. "nej, det gick inte in"
Då blir det kalabalik.
"Men då får du väl säga det!!" fräser han åt mig. Alldeles uppjagad.
Jag skrattar lite osäkert för det är mäkta roligt hur folk reagerar på damm i ögat och spilld mjölk.
"Du bara sitter där, säger ingenting."
"Nej, men mitt jobb är först o främst att blippa varorna, sedan kan jag se om ditt kort gått in eller inte."
Mannen skakar på huvudet. "Jag vet inte vad jag ska säga, jag blir alldeles.." fortsätter han. OCh jag säger att jag vete fan inte heller vad jag ska säga. MEn påpekar att han inte behöver vara så förbannat otrevlig.
"Vad säger du om saken, vad tycker du?" frågar han mig då.
"Jo,jag tycker att det är ett väldigt märkligt ilandsproblem."
Han säger inget mer. PAckar ihop sina varor i frustration, andas häftigt genom mun o näsa.
"Vill du ha kvitto?"
"Ja, det är klart. Det är en rättighet." som om jag hade sagt nåt annat.
Sedan går han.
Kvar sitter jag och småskrattar. ha ha ha.

/vad skulle jag göra utan den där kupongen på tjugofem kronor? hemska tanke..

host

en tant kommer till kassan.
"jag vill ha ciga... host host host host..host host host hosthost host host hosthost host host hosthost host host hosthost host host hosthost host host hosthost host host hosthost host host host... ciggare...host host host hosthost host host hosthost host host hosthost host host hosthost host host hosthost host host hosthost host host host...cigarett..host host host hosthost host host hosthost host host hosthost host host host.. cigaretter."

Är du säker på det? Det var inte ett par nya lungor du menade?

/don´t smoke ^^

hmm

"jag saknar dig, din gamle skojare!!"

Så var det någon som kommenterat. Anonymt! Och jag som vill veta vem det är som saknar mig..

/saknar dig också, lite i smyg

Music box

Det är inte bara ryssen på kajen som jag gillar, utan även Regina Spektor. Bra låtskrivare och härligt skön sångröst, här är en av favoritlåtarna:

Life inside the music box ain't easy
The malots hit the gears are always turning
And everyone inside the mechanism
Is yearning
To get out

And sing another melody completely
So different from the one they're always singing
I close my eyes and think that i have found me
But then i feel mortality sorround
I want to sing another melody
So different from the one i always sing

But when i do the dishes
I run the water very very very hot
And then i fill the sink to the top with bubbles of soap
And then i set all the bottle caps i own afloat
And it's the greatest voyage in the history of plastic
And then i slip my hands in and start to make waves
And then i dip my tongue in a take a taste
It tastes like soap but it doesn't realy taste like soap
And then i lower in my whole mouth and take a gulp

...and start to feel mortality sorround me
I close my eyes and think that i have found me
But life inside the music box ain't easy
The malots hit the gears are always turning
And every one inside the mechanism
Is yearning to get out
Is yearning to get out
Is yearning to get out...

Jag älskar det där mittenpartiet. Så vill jag också göra när jag diskar.
/alltid

2008

2008 var då livet började på riktigt för mig :D, då kom jag på vad livet verkligen gick ut på. Bland annat en hel del asroliga episoder, resor o kompisar etcetera... Här är mitt liv 2008:

Kentkonsert 16/2
Grymt bra konsert med favoritbandet KENT! Utspelade sig i Norrköping. =)


Kryssning 24/2-25/2
Ojojoj, vad kul vi hade. Jag, Kristoffer, Annelie, Tommy, Tove, Emelie och David. Min första fyllekryssning =P och den slog det mesta. Inte många som varit högst upp i båten, o då menar jag högst upp! OCh där fanns det nån snurrande grej. Visserligen stod det endast personal på en skylt, men vi var personal för en lite stund ;). OCh så spelade vi på spelautomater och vann fina åsnegosedjur. OCh så hittade vi ju en gunghäst och den tog vi förstås med till hytten. Så kul hade jag nog aldrig haft i hela mitt liv, kom ihåg hur tomt det kändes sen när man kommit hem. Man ville ha kul igen.


London 17/4-21/4
Om kryssningen var rolig så var nog det här då det roligaste jag haft UTAN alkohol. MEn vi betedde oss fan som om vi druckit mycket. Fast det enda jag o Malin druckit var en varsin guiness, och Rebecka en coca-cola. Sprang runt på stan på natten och tog kort och betedde oss allmänt märkligt. Men oj vad roligt vi hade det. Längtar tillbaka extremt mycket... Vi såg Big Ben,  åkte upp i London eye och gjorde allt som man ville göra. Fish and cips i Hyde park. Gick ut på "the Zoo" på lördagkvällen där de spelade bland annat abba och en massa bra musik, och äventyren gick om varandra. Vi kom inte hem samtidigt till hotellet ^^, och bussarna tog oss lite vart som helst, så vi hittade de mest konstiga ställena av London. Ben/Jerrys, pizzabitar, och så jäkla mycket mat. O shopping, mest för tjejerna då, men jag fick med mig ett par underkläder och t-shirtar =P. Underbar resa, med underbara kompisar, då märkte man verkligen att vi känt varandra i 12 år! =D London baby!


Gotland 16/5-18/5
Trevlig Gotlandresa, bort från slutspurten och bara tänka på blommor och fåglar i stort sett. Fältbiologi var en riktig slapparkurs, vilket inte gjorde någonting. Jag och Kristoffer satt mest i stugan vid havet och kollade på South Park på min Ipod =D. Kul att besöka Visby och öarna runt ön. Kul upplevelse. :)

John Fogertykonsert 23/5
Konsert på Hovet med Tomas och hans pappa. John har en massa bra låtar, men live gjorde han sig inte så jättebra, men glad är jag för att jag sett honom irl iaf =)

Studenten 5/6
Fyfan vad jag är glad! Ja, studenten var den gladaste och roligaste dagen i mitt liv. Jag var så glad att läpparna snuddade öronen och de kompisar jag träffade hemma hos mig trodde att jag hade druckit lite för mycket, fast jag hade högst druckit en halv öl och lite champagne. Resten hade kastats över mina kära kamrater på flaket. =) tjohoo! Lite sorgligt var det väl att efter tolv år skola aldrig gå dit mer, och efter tre år av de skönaste människorna, så kommer man inte få träffa dem dagligen. Men hålla kontakten är ett måste :D
Lycklig!


Cypern 13/6-20/6
Ja, det var en galen vecka. Promille i blodet mest hela tiden.. iaf från klockan åtta på kvällen.. o sen lite bakis på dagen. Annelie, Johan och Robin var ett riktigt trevligt gäng! :D Vi spelade golf, vi åt mycket mat, och festade. Mest för oss själva på rummet, men det var himla roligt!! Bad i pool, och strand i sol. Jag och Johan testade paragliding, det var riktigt härligt att resa över havet. Och jag och Annelie åkte slangbellan på fyllan =P skitkul, men kommer inte ihåg så mycket av den. Häärligt! Och så testade vi härliga drinkar, blue lagoon, screaming orgasm etc. ^^Synd att veckan gick så snabbt, men det var en vecka att längta tillbaka till!!

Västertorp 1/7
Så var det min tur att flytta. Syrran och brorsan var redan ute ut bilden. Och mamma, pappa och jag hade flyttat från mitt barndomshem i Älta till Hammarby Sjöstad. Så hade jag fått tag i en lägenhet, en hyres med en jäkla massa tur som morsan inte låter mig glömma. 24 kvadrat. Det var en ny upplevelse att ta med sig alla sina grejor och flytta in, packa upp allt. Veta att det här faktiskt var hela ens liv. Allt som finns i den här lägenheten var mitt. Det var jag. En månad senare kunde jag kalla mig "inflyttad", då var allt på plats.

Kebnekaise 26/7-30/7
Ett äventyr i norr! Mamma beställde resa till Kiruna och vi skulle bestiga Kebnekaise. Shit det låter stort, och det var riktigt stort =) Tolv timmar tog det. Totalt upp och ner. Och toppen var så jävla härlig. Snö mitt i sommaren men det var varmt i solen, och utsikten var ju oslagbar. Helt oslagbar. Jobbigt för knäna på nedgången men efteråt var det så jävla värt det. Och gissa om man sov gott efter det. Bästa sovstunden jag nånsin haft! Och sen var det hemgång. Det var egentligen meningen att vi skulle gå 1,5 mil hem till bussen från foten av berget. Men orka det när alla lemmar i kroppen var ur funktion och miljoner träningsvärk. Nee, vi åkte helikopter istället. Kostade en hel del, men den upplevelsen var stor nog för att vara värt det. =D

Grekland 18/8-25/8
Jag spelar i en orkester. NSB, Nacka Symphonic Band. OCh vi fick en nbjudan till en festival i Grekland, Thessaloniki! Vi åkte dit, fick allt betalt förutom flygresan, så jäkla härligt. 40 grader värme, sol och bad. Spelningar på kvällarna med bra publik! Bland annat andra orkestrar från Ryssland, Ukraina och Italien. OCh aldrig har man sett ledarna så glada heller, lite lulliga till och med. :)


Valencia 17/10-20/10
Spontanresa till Valencia! Min vänner Annelie och Tove åkte dit för tre månaders spanskaplugg, och mycket mer än så. Fest och åter fest. Så kul blev det när jag bestämde att jag tar en tripp dit! Spontana grejer är oftast de roligaste, hurra för det. Bra att komma bort från jobbet, och semestra och festa lite med dem. Riktigt kul!!


Bo Kaspers Orkesterkonsert 23/11
Konsert med en av Sveriges bästa grupp! Var där på Cirkus med Malin och Markku från jobbet. Riktigt bra var det! =D

Söderköping 24/11-28/11
En semestervecka i det lilla samhället Söderköping! Mysig stad där mina favoritkusiner och favoritmoster bor. De är de bäsat släktingar man kan ha, där har man aldrig en tråkig stund! =) och skönt att återigen komma bort från jobbet!

Mellan dessa fina stunder i mitt liv så hände det förstås en massa annat!! Men det kan jag inte berätta om nu. Men många fester var det, fler än vad jag vart på något annat år =)
Och fler kompisar än någonsin har jag fått vid min sida. Så många trodde jag aldrig jag skulle ha =P Ni betyder så jäkla mycket! Mer än ekologisk mjölk. ;)

/Det var milstolparna i mitt liv 2008. Det bästa året helt enkelt. Hittills. :D


ja

Grått nytt hår och grov fotsvettning!

/

Gott Nytt År Allihop!


Haloo!

Låt oss fira det nya året genom att spränga tusentals kronor i luften,skrämma livet ur våra husdjur och ge våra barn extrema hörselskador. Låt oss supa oss redlösa så våra barn får skämmas för oss och låt oss börja det nya året inlåsta på en offentlig toalett ihop med okända människor och med en djävulsk baksmälla!
Happy New Year Ladies And Gentlemen

/hare bra

bara så ni vet

ps. Jag lever. ds

/just for the record

RSS 2.0